L’advocat de Carles Puigdemont diu que el seu client compareixerà davant de la policia de Finlàndia, després de l’euroordre dictada divendres pel jutge Llarena i que la policia finlandesa confirmès, divendres a la nit, la recepció de la petició.

L'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha afirmat que "no hi ha alternativa" a comparèixer davant la policia finlandesa. "No he parlat aquest matí encara amb el president però és evident que sí, i el meu consell serà aquest [que comparegui davant les autoritats de Finlàndia], no hi ha una altra alternativa". Així ho ha dit en una entrevista al programa 'El suplement' de Catalunya Ràdio, després que la policia d'aquest país emetés un comunicat confirmant que ja ha rebut l'ordre de detenció "d'un ciutadà espanyol que es troba de visita a Finlàndia". En declaracions posteriors a Rac1, Cuevillas ha recordat que ja ho va fer a Bèlgica, “presentant-se primer davant la policia i després, davant de la justícia”.

Fonts properes a Puigdemont han evitat confirmar els seus propers passos per motius de seguretat.

La policia ja ha traslladat l'ordre a la fiscalia i ha començat a recopilar informació addicional per part del govern espanyol. Puigdemont va arribar al país nòrdic fa dos dies i tenia previst tornar aquest mateix dissabte cap a Bèlgica, l'actual país de residència.

El superintendent dels serveis d'Investigació Criminal de Finlàndia, Hannu Kautto, citat per l'agència STT, ha confirmat que "la sol·licitud d'extradició va arribar a Finlàndia a la nit" i ha afegit que pot ser que Puigdemont sigui detingut i el seu cas, examinat a la Fiscalia.

Puigdemont es troba encara a Finlàndia, on ha participar en diverses conferències i debats per internacionalitzar el procés sobiranista.