La voluntat del govern espanyol de personar-se en el judici pel cas Negreira suscita tota mena d'ironies a les xarxes socials. El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha reaccionat a l'anunci de José Manuel Franco, president del Consell Superior d'Esports (CSD), que "quan la denúncia sigui admesa a tràmit, serà el moment de personar-nos en la causa" contra el Futbol Club Barcelona. En un missatge al seu compte oficial de Twitter, l'eurodiputat ha retret que l'Executiu de Pedro Sánchez no tingui les mateixes ganes d'implicar-se directament en altres casos, com és l'Operació Catalunya o el Catalangate. A parer seu, la notícia és un exemple més del "funcionament d'Espanya" i a qui tria perseguir judicialment.

Puigdemont: "Espero que es personin per l'Operació Catalunya"

A la piulada, Puigdemont ha escrit: "Espero que el Govern espanyol es personi a la causa de l’Operació Catalunya, i en les de l’espionatge massiu a polítics independentistes, advocats, periodistes i activistes. Anar contra el Barça i no fer res contra jutges, policies i polítics que corrompen la democràcia és una lliçó pràctica i entenedora del funcionament d’Espanya", ha reblat, en al·lusió a les denúncies contra polítics del PP per suposadament organitzar una trama parapolicial per demonitzar l'independentisme, així com l'escàndol de l'espionatge d'Estat al moviment mitjançant el programari israelià Pegasus.

Aquest mateix matí, José Manuel Franco, ha afirmat a Telecinco que "quan la denúncia sigui admesa a tràmit, serà el moment de personar-nos en la causa". Una manera de confirmar que el govern espanyol també entrarà en la denúncia contra el Barça. Així doncs, el govern espanyol entrarà per aclarir aquest cas a través del CSD. Franco ha afirmat que ho faran "amb la contundència més gran" i que "seguirem el procés lògic". Per tant, també s'apunta que no hi haurà presses i que es personaran en el cas quan toqui. A més, el president del CSD ha assenyalat que li preocupa la imatge de l'esport espanyol després del cas Negreira i que no vol que es vegi afectat per casos com aquest. "Un club no paga així per res al vicepresident dels àrbitres. És veritat que cal investigar-ho", ha conclòs Franco. També ha aprofitat per dirigir-se al president del Barça: "Demano al senyor Joan Laporta que ens aclareixi d'una vegada què ha passat. La massa social del FC Barcelona també mereix una explicació".