L'àrbitre VAR de Lleida Xavier Estrada s'ha incorporat a la llista d'ERC per a les properes eleccions municipals que encapçala l'actual alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo. Així ho ha avançat el diari Segre aquest cap de setmana, que afegeix que el col·legiat ocuparà el número 5 de la llista i que es tracta d'un dels principals fitxatges de Pueyo de cara als comicis per mirar de revalidar un segon mandat al capdavant de la Paeria. Xavier Estrada ha sigut notícia recentment per haver presentat una querella criminal contra José Maria Enríquez Negreira i el seu fill pel cas Negreira. El fitxatge del col·legiat internacional l'haurà de validar l'assemblea local del partit que se celebrarà aquesta setmana.

Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

En roda de premsa, la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha indicat aquest dilluns que "la decisió no és definitiva" perquè es tracta d'un procés intern i, per tant, s'ha de debatre a l'assemblea d'ERC Lleida. La dirigent d'ERC ha volgut destacar que Xavier Estrada, a més de ser àrbitre, "és referent en l'àmbit esportiu lleidatà per la seva ètica i integritat i també pels seus valors en les institucions esportives". Segons Vilalta, la seva incorporació "lliga amb els valors republicans que volem defensar" però que, per ara, el partit està a l'espera de la decisió definitiva".

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Lleida: tota la llista

El cas Negreira arriba a la Fiscalia

La fiscalia va presentar aquest divendres una denúncia contra l'exàrbitre de primera divisió de futbol i exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA), José María Enríquez Negreira, contra el Barça, els seus expresidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu i els exdirectius Òscar Grau i Albert Soler. Els hi atribueix els delictes de corrupció entre particulars en l'àmbit esportiu, administració deslleial, apropiació indeguda i falsedat en document mercantil. El ministeri públic també apunta que la investigació judicial es podria dirigir contra altres exdirectius de la direcció general o l'àrea econòmica del club per possible corrupció arbitral. En la denúncia, de 12 pàgines, la fiscalia relata que Negreira va crear la societat Dasnil 95 SL l'any 1995, dedicada a la publicitat i vídeos esportius, que ell dirigia i posseïa en exclusiva, tot i que el seu fill figurava com a administrador únic. El 2005 va crear una altra societat de la qual tenia el 95% del capital, i el seu fill el 5% restant. La investigació es va destapar públicament fa uns dies i va arribar al jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona arran d'una querella, precisament, de l'exàrbitre català Xavier Estrada Fernández. 

El govern espanyol es personarà

Aquest mateix dilluns s'ha pogut saber que el cas Negreira està augmentant la seva repercussió i el govern espanyol també prendrà part d'aquest procediment contra el Barça que acabarà als tribunals. Aquest matí José Manuel Franco, el president del Consell Superior d'Esports (CSD), ha afirmat a Telecinco que "quan la denúncia sigui admesa a tràmit, serà el moment de personar-nos en la causa". Una manera de confirmar que el govern espanyol també entrarà en la denúncia contra el Barça.