El president Carles Puigdemont ha carregat aquest matí contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per la seva manca de voluntat de parlar amb el president de la Generalitat, Quim Torra, que li va reclamar una reunió​ només fer-se pública la sentència del judici al procés

Quan ja han passat quatre dies des que Torra va demanar la reunió i després del rebuig a la sentència i les mobilitzacions, Puigdemont ha assegurat en una piulada que "és inconcebible i una greu deixadesa que en aquests moments el president del Govern espanyol no tingui cap interès ni voluntat de parlar amb el president de la Generalitat per analitzar la situació. El president a exili assegura que l'executiu espanyol està cometent el mateix error que a l'octubre del 2017, quan Mariano Rajoy va adoptar la mateixa actitud. "Colla d'irresponsables", afirma Puigdemont.

Torra, a la seva carta, emplaçava a Pedro Sánchez a mantenir una reunió urgent "per encarar el conflicte com ho fan les democràcies: parlant i donant la veu a la ciutadania". Sánchez la va rebutjar el mateix dia.