Tocats dos quarts de dues del migdia, el president Quim Torra ha enviat a Pedro Sánchez i al rei Felip una carta a cadascun emplaçant-los a una reunió urgent "per encarar el conflicte com ho fan les democràcies: parlant i donant la veu a la ciutadania". 

L'escrit és calcat per als dos receptors. Torra els hi exposa que "la democràcia espanyola perd amb aquesta sentència tota la seva credibilitat" i defensa l'honorabilitat i el pacifisme dels condemnats. Alhora, denuncia per enèsima vegada la repressió policial de l'1-O i lamenta que l'Estat primi l'unitat d'Espanya per sobre dels drets humans, civils i polítics de la població. 

El president els avisa també que el veredicte del Suprem "allunya la solució" i torna a refermar la voluntat de diàleg del Govern català. 

Al migdia, el president de la Generalitat ha comparegut a Palau flanquejat per tot el seu govern, pel president i la Mesa del Parlament i pels expresidents de la cambra i l'expresident Artur Mas. Allà ha anunciat la seva intenció de fer aquesta petició per escrit tant al monarca com al president espanyol en funcions.