El 155 digital, el decret "contra la República digital" del govern en funcions de Pedro Sánchez serà convalidat avui pel Congrés dels Diputats amb els vots del PSOE, el PP i Ciutadans gràcies, però, a Unidas Podemos, que tot i ser crític amb la iniciativa ha decidir abstenir-se. Aquesta circumstància ha estat criticada pel president Carles Puigdemont, que ha carregat contra ambdues formacions i ha qüestionat el pacte de govern. "Lamentable inici del matrimoni de conveniència entre el PSOE i Unidas Podemos", ha sentenciat.

El president ha afirmat en una piulada que no sap perquè cal un govern de coalició a Espanya, "si és per aplanar les polítiques autoritàries del PSOE". En aquest sentit, i quan s'està negociant la investidura, ha afegit que "no sé per què cal que tingui el suport de l'independentisme".

 El 155 digital habilita l’Estat a tancar pàgines webs i xarxes socials sense ordre judicial emparant-se en “amenaces a l’ordre públic", i ha estat durament criticat pel Govern i les forces independentistes.