Mentre tot el món seguirà amb atenció el funeral d'una de les reines més respectades de les últimes dècades, Elisabet II, a Espanya, tots els ulls es posaran en Joan Carles I, que reapareixerà en un acte oficial molts anys després pels seus constants escàndols que el van portar a fugir a Abu Dhabi. Amb tot, seurà lluny dels reis Felip i Letícia, ja que aquests hi van com a cap d'estat i la seva consort, mentre que els emèrits ho fan com a convidats de Palau, quelcom que es repeteix en el cas d'altres reis europeus que van abdicar en favor del seu fill. Aquesta convidada, que va ser ràpidament acceptada per Joan Carles I, ha aixecat la polèmica, ja que les seves corrupteles i la manca d'explicacions segueixen sent motiu d'indignació, tot i que la fiscalia arxivés totes les investigacions sobre els seus moviments. Els més crítics, com sempre, han estat Unidas Podemos, que han censurat la decisió del Regne Unit de convidar a un "delinqüent fugat".

Causa oberta al Regne Unit per Corinna 

Concretament, el portaveu del partit al Congrés, Pablo Echenique, ha criticat que Buckingham hagi obert les portes de l'abadia de Westminster al rei emèrit i ha argumentat que el fet que se'l convidi "deixar clar el que significa la monarquia tant al Regne Unit com a Espanya". També han censurat la presència de l'exmonarca ERC i Més País. El portaveu dels republicans al Congrés, Gabriel Rufián, ha dit que "tant de bo hagués tingut una estona per anar a Londres a declarar" en la causa sobre l'assetjament a la seva examant Corinna, tot i que en tractar-se d'una causa civil, la monarca té total llibertat de moviments per la capital britànica. 

Les preguntes de Junts per l'assistència de Joan Carles I a Londres 

Per la seva part, la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha enviat aquest dimarts una bateria de preguntes parlamentàries per escrit al govern espanyol per conèixer els detalls del desplaçament de l'emèrit al funeral d'Elisabet II que se celebrarà dilluns vinent. Després que la Zarzuela n'hagi confirmat l'assistència, Nogueras pregunta a l'executiu qui pagarà el desplaçament i l'estança del rei emèrit a Anglaterra. També pregunta si Joan Carles viatjarà en avió privat i si la Casa Reial encara té assignada alguna dotació o retribució per al pare del rei. Cal tenir en compte que Felip, Letícia i Sofia viatjaran junts fins a Londres, però no ha quedat aclarit com hi anirà Joan Carles, tenint en compte que s'han donat instruccions perquè els assistents utilitzin vols comercials per arribar fins al Regne Unit i un cop allà es moguin en transport públic. En l'última visita de Joan Carles a Espanya, va arribar fins a Galícia en un avió privat, proporcionat per un amic dels Emirats Àrabs.