"Necessitem sentir la veu conjunta de l'episcopat del nostre país". Aquesta és la demanda que fan en la seva carta dominical els caputxins de Sarrià. La comunitat, que aquest dijous va acollir un dejuni en suport a la vaga de fam dels presos polítics, lamenta al text els empresonaments i, per això, demana als bisbes catalans que es pronunciïn". "Voldríem que els bisbes catalans hi diguessin la seva. Sovint fa la impressió que els bisbes catalans no compten per a res", diuen.

"Hi ha presos i exiliats polítics que són víctimes d'un poder judicial sense escrúpols", defensen a la carta, en què també lamenten que aquest Nadal no puguin tornar a casa. "Pobre Nadal de Catalunya, un cop més", afegeixen en aquest sentit, i diuen: "No n'hi ha prou amb castigar-nos sense motiu de mil maneres diferents; s'està fent tot el possible per anul·lar-nos com a persones, com a ciutadans". 

En aquest sentit, defensen que "és lògic que com a catalans diguem que ja n'hi ha prou" i que "ens manifestem pels nostres carrers". Això sí, aposten perquè sigui pacíficament, "com sempre hem fet", davant dels que "ens volen silenciar" i pretenen "fer-ho, si cal, amb els sistemes més antidemocràtics, alçant la veu sorollosament per ofegar-ne d'altres". 

El convent dels Caputxins va acollir aquest dijous diversos consellers i diputats que s'hi van reunir per fer un dejuni col·lectiu en suport de.ls presos. La decisió de fer-ho en aquest espai no va ser gratuïta. El convent dels Caputxins de Sarrià és tot un símbol de la lluita antifranquista, després que el març de 1966 va acollir el primer gran acte de protesta estudiantil a Catalunya contra la dictadura

Ara s'ha implicat en la situació dels presos en vaga de fam, però abans d'aquest dijous, al març passat, s'hi havien fet dejunis convocats per l'ANC per denunciar l'empresonament preventiu dels líders socials Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i els consellers Oriol Junqueras i Joaquim Forn. 

WhatsApp Image 2018 12 09 at 12.35.30 (3)