La consellera de Justícia, Ester Capella, considera que la condemna que ha fet el Consell de Ministres reunit a Barcelona de la sentència de mort de Lluís Companys "arriba 40 anys tard" i és "únicament un gest". Capella ha reclamant "una llei que anul·li els procediments sumaríssims i que anul·li la sentència del president Companys". Ha afegit que el govern espanyol hauria de "demanar perdó per l'assassinat del president Companys" de la manera "com va fer l'estat alemany i l'estat francès", ha reblat.

Capella ha recordat que el Departament de Justícia ja va fer aquesta llei, encapçalat pel conseller Carles Mundó, "on s'anul·laven els procediments sumaríssims" i ha afegit que espera que el govern espanyol "faci també la part que li toca".

Preguntada pels presos que han deixat la vaga de fam, Capella ha explicat que l'elecció del moment en què tornaran a la presó de Lledoners és "una decisió mèdica" i ha afegit que "la normalitat té un temps, es farà com els metges diuen". No ha volgut valorar l'estat de salut dels presos que aquest dijous van anunciar que deixaven la vaga de fam.