La polèmica responsable d'Estat d'Espanya Global i exdiputada del PSOE i d'UPyD Irene Lozano es perfila com a substituta de Josep Borrell al capdavant del ministeri d'Afers Exteriors. Segons assegura El Confidencial Digital, Pedro Sánchez ja estaria començant a perfilar el seu futur executiu i Lozano sona amb força com a futura ministra d'Exteriors.

Josep Borrell no estarà al futur govern espanyol, en el cas que Sánchez tingui suport suficient per ser investit, ja que la seva candidatura a les eleccions europees el deixa fora del futur executiu.

El digital indica que Irene Lozano és una persona de l'absoluta confiança de Pedro Sánchez i que ha aprofitat els darrers mesos per conèixer com funciona el Ministeri d'Exteriors des de dins. A més, el mitjà afirma que Lozano té un equip d'assessors i responsables de comunicació que l'estan promocionant a nivell intern i extern. 

La cap d'Espanya Global va ser notícia quan el passat mes de febrer va comparar el referèndum d'independència amb una violació en una entrevista a la televisió britànica Sky News. Lozano explicava que els catalans volien organitzar un referèndum però "no tenien permís per fer-ho", acte seguit va decidir utilitzar "la metàfora del sexe que sempre faig servir per explicar aquesta tema".

"El sexe no està prohibit però el pots fer de manera forçada. Has de tenir permís per fer-ho, en cas contrari es tractaria d'una violació". Això és el que va deixar anar la líder d'Espanya Global que va deixar de pedra el presentador d'Sky News: "Perdona, estàs comparant organitzar un referèndum amb una violació?", deia el periodista amb la boca oberta.