El tema català ha tret el cap al segon debat de candidats a les eleccions andaluses a TVE fins i tot fora del bloc territorial. El primer en parlar-ne ha estat el candidat d'un dels partits que més aposta per l'estratègia contra Catalunya en aquesta campanya, Juan Marín de Ciutadans. "Estan obsessionats amb Catalunya", li ha retret Teresa Rodríguez d'Adelante Andalucía, la coalició de Podemos i IU.

El candidat de Cs ha presumit d'haver estat denunciat per la Generalitat per haver "defensat els andalusos", mentre "els altres partits callen". Així s'ha referit a la demanda anunciada pel Govern català contra el candidat taronja, que va acusar al president Quim Torra d'haver dit que "els andalusos tenen un gen menys" -declaracions que han estat desmentides-.

El PP, representat per Juanma Moreno, ha reivindicat que el seu va ser el partit que va aplicar el 155 mentre que l'actual govern del PSOE "pactaria amb independentistes i terroristes per mantenir-se a al Moncloa". Susana Díaz, candidata del PSOE, s'ha burlat dels populars per no haver aplicat la suspensió de l'autonomia catalana després del ple del 6 i 7 de setembre: "Els tremolaven les cames". 

Díaz ha apostat per la "unitat i igualtat" d'Espanya i ha carregat contra Adelante Andalucía per "defensar un referèndum il·legal com els independentistes", titllant les seves idees de "nacionalisme egoista". La coalició de Podemos també ha rebut en la mateixa línia des de Cs: "Té al·lèrgia a parlar de Catalunya perquè està de la banda dels que volen trencar aquest país".

Rodríguez s'ha defensat acusant la resta de partits d'estar-se "preparant per presentar-se a les eleccions a la Generalitat". "Nosaltres defensem els interessos d'Andalusia i som una força netament andalusa que exigirà a Madrid que compleixi governi qui governi", ha reivindicat la candidata.