Ja ho va dir quan va anunciar la seva renúncia a l'acta de diputat al Parlament arran de la seva imputació per presumpte frau fiscal: "Tornaré". Aquest dimarts Jordi Cañas ho ha recordat a Twitter, adreçant-se explícitament a Jordi Évole i Ana Pastor, dos dels periodistes que han estat més crítics sobre el processament de l'exdiputat de C's:

Cañas anirà a judici perquè l'Advocacia General de l'Estat manté l'acusació contra ell, malgrat que la Fiscalia l'ha exculpat dos cops del frau fiscal de què se l'acusa. La vista oral tindrà lloc en els propers mesos, i després l'exparlamentari vol tornar a la política activa "si el partit hi està d'acord", malgrat que és conscient que amb les eleccions generals conclou un cicle polític.

Rivera manté la porta oberta

El president de Ciutadans, partit del qual Cañas continua sent militant, ha volgut recordar que mai no ha tancat la porta perquè l'exdiputat hi torni. Albert Rivera no ha volgut mullar-se més, al·legant que cal "deixar actuar la justícia", però ha repetit que el cas pel qual està imputat "correspon a una qüestió personal que no té res a veure amb la corrupció política". Cañas ha estat un dels diputats més bel·ligerants del Parlament. Les seves intervencions aspres i iròniques han contribuït a la configuració de la imatge de Ciutadans a l'anterior legislatura.

Causa oberta des del 2013

Cañas està acusat des del 2013 de participar en un frau fiscal. El 2005 l'empresa on era l'administrador hauria pagat una factura de 100.050 euros a l'empresa immobiliària administrada pel seu excunyat –amb la qual, l'empresa de Cañas compartia despatx– per uns serveis que l'Audiència considera inexistents, per tal d'estalviar-se l'impost de societats per valor de 429.000 euros.

El paper de l'Advocacia de l'Estat

La Fiscalia va presentar una querella a instàncies de l'Advocacia de l'Estat a principis de 2013 contra Cañas, la seva exparella i 8 persones més. Tots 10 van prestar declaració com a imputats al jutjat d'instrucció número 19 de Barcelona. El maig del mateix any la jutge instructora i el fiscal van acordar arxivar la causa contra Cañas, ja que va considerar que ell no es va beneficiar del presumpte frau fiscal que hauria comès el seu cunyat amb la factura que el tribunal considera fictícia, però l'Advocacia de l'Estat s'hi va oposar. Per això el jutjat d'instrucció va remetre la causa contra Cañas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), atesa la seva condició d'aforat. Com que el polític va renunciar al seu escó de diputat el 25 d'abril de 2014, la investigació va tornar al jutjat d'instrucció, que ara envia Cañas a judici oral,  malgrat que la Fiscalia torna a considerar que "ha quedat clarament acreditat" que la factura "no va contribuir en cap cas" a l'evasió fiscal perpetrada.