El nou president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, té previst visitar als presos polítics quant siguin traslladats a presons de Catalunya, el que podria passar aquesta setmana que ve. En declaracions a Efe, Canadell ha assegurat que la visita tindrà un caràcter "institucional" i es farà "quant hi puguem anar" ja que considera que és una visita "prioritària", que està en la línia de la seva defensa d'un Estat propi per a Catalunya.

"El nostre objectiu com cambra és desenvolupar al màxim la potencialitat de les nostres empreses. Ara ens topem amb un sostre de vidre i creiem que hem de fer un pas més. Necessitem comptar amb un Estat a favor perquè ara tenim un que està en contra. Tindrem més recorregut si trenquem aquest sostre de vidre", ha dit.

La trobada amb els presos es produirà després que l'empresari independentista, que va guanyar les eleccions a la Cambra amb una candidatura impulsada per l'ANC, hagi viatjat ja a Waterloo per entrevistar-se amb el president a l'exili Carles Puigdemont. El viatge a Brussel·les, en el que van participar altres membres de la seva candidatura a la Cambra, va tenir lloc abans de la presa de possessió de Canadell.

El trasllat dels nou presos polítics, que ja han estat jutjats pel procés, és competència d'Institucions Penitenciàries, que depèn del Ministeri d'Interior. Una vegada la Sala del Tribunal Suprem doni el vistiplau, el trasllat a Catalunya podria fer-se la setmana que ve, tal com van precisar a Efe fonts de la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries.