Joan Canadell es converteix en militant de Junts per Catalunya. L'expresident de la Cambra de Barcelona i diputat del Parlament de Catalunya pel partit de Carles Puigdemont ha anunciat la seva decisió a través d'un fil de Twitter, en el qual reitera el seu compromís per aconseguir la independència de Catalunya i la proclamació de la república catalana.

 "La meva lluita per la república catalana la faré ara com a representant del Parlament de Catalunya i militant de Junts per Catalunya, perquè crec que és l'opció més vàlida per assolir l'objectiu, i la que millor manté l'esperit de l'1 d'Octubre", ha escrit.

TUIT Canadell militante JuntsJoan Canadell / Twitter

En aquest sentit, Canadell ha destacat la necessitat de construir República a partir d'una "societat del coneixement, empoderada, territorialment activa, amb ocupació de qualitat, impostos justos i una economia internacionalitzada". Un repte pel qual assegura que cal "molta determinació" davant les dificultats que imposa "un estat en contra".

Canadell, que es va unir a les llistes de Junts per Catalunya com a independent​, es va imposar a la segona ronda de les primàries del partit a Barcelona amb el 55,2% dels vots. Mesos després de fer aquell pas, però, ha decidit convertir-se en militant per "ajudar a consolidar aquest espai polític" i per poder "aportar el meu esforç i coneixement en aquest repte transformador".

"Aquestes setmanes he vist com Junts per Catalunya ha prioritzat el país davant del partit, m'ha fet sentir còmode per fer el pas i ajudar a consolidar aquest espai polític. M’agradaria que la meva decisió animés més gent a fer-ho, perquè cal seguir endavant fins a assolir el nostre objectiu", ha assegurat el diputat en una sèrie de piulades.

En el moment d'anunciar la seva candidatura, Canadell es va comprometre a seguir apostant pel model econòmic defensat per l'ANC i va assegurar que "Catalunya pot esdevenir un dels països més pròspers d’Europa en 10-20 anys". Una fita que només veu assumible "si som un estat independent, pel qual penso lluitar".

 

Imatge principal, Joan Canadell a la Cambra de Barcelona / Sergi Alcàzar