El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha afirmat que no es veu encapçalant la candidatura que elabori el nou partit del president Carles Puigdemont, però sí s'obre a ajudar a l'espai, ara o més endavant, o en una llista transversal i unitària.

En una entrevista d'Europa Press, ha dit que acabarà entrant en política, però de forma gradual, i assegura que no té pressa: "Entrar des de dalt de tot crec que no és la mesura".

"Puc ser en el Parlament, aprendre com va la política, tornar-me més polític i, potser, algun dia faig el pas definitiu per liderar el país, si la gent ho vol. Però això no ho veig a curt termini de cap manera", ha recalcat.

joan canadell barcelona - europa press

Canadell ha afirmat que no es veu encapçalant la candidatura que elabori el nou partit de Puigdemont | Europa Press

Per això, després de constatar que no és polític ni té vocació política, precisa que no es veu encapçalant la llista d'aquest espai, "però això no significa que no pugui ajudar un espai, o a una llista transversal o a una llista unitària". Preguntat per si a curt termini es planteja ser en una llista, ha respost que "és una possibilitat", encara que hi ha d'haver un clima i uns objectius que ara no veu.

Canadell veu possible fer un pas endavant si pot contribuir a avançar cap a la independència des del seu coneixement econòmic i empresarial, sempre que hi hagi una situació excepcional, però una cosa és fer-ho la setmana que ve i una altra d'aquí a tres anys".

Compromís amb la Cambra

"I una altra cosa és fer-ho liderant un espai o col·laborant en un espai. Crec molt als equips", i ha reiterat que la seva voluntat és acabar el seu mandat al capdavant de la Cambra de Barcelona i com a president del Consell de Cambres de Catalunya.

Sobre en què s'hauria de traduir la situació excepcional que reclama per fer un pas endavant, ha contestat que una possibilitat seria que es fes una llista unitària de l'independentisme.