El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha afirmat que "la ciutadania que vulgui la independència haurà de decidir si vol avançar ràpid o esperar una propera generació". Canadell ha tornat a demanar "paciència" i ha recordat que aviat hi haurà eleccions i "la millor forma de pressionar és utilitzant el vot".

En un fil a Twitter, l'empresari ha destacat que si un del tres partits independentistes "tingués majoria absoluta, no li caldria la unitat dels altres per fer el seu full de ruta, però si hi torna a haver una situació d’empat i no hi ha voluntat d’unitat, això s’allargarà quatre anys més". En la seva opinió, si es dona aquesta situació, "caldrà mantenir les dosis de paciència i aprofitar els 4 anys per avançar en tot el que es pugui per construir el nou model d’Estat que volem".

Segons Canadell, la manca d'unitat té "un cost d'oportunitat immens". "Si no hi ha unitat però de les eleccions surt un clar guanyador, estarà legitimat per impulsar un full de ruta que caldrà negociar en funció de la força de cadascú. El pitjor és un empat perquè bloqueja l’acció com ha passat aquesta darrera legislatura", ha manifestat.

Per al president de la Cambra, "cal construir el nou model de país amb les eines que puguem, que mentre no siguem Estat son poques. No es tracta de pensar si volem polítiques d’esquerres o de dretes. La clau és com generem el màxim de riquesa i com la repartim". "Sense generar riquesa poc tindrem a repartir, i ara entrem en una nova crisi", ha lamentat.

El més important, segons Canadell, és la unitat. "Si no hi ha unitat, si un partit no guanya clarament i impulsa un full de ruta clar, l’únic que ens queda és tenir paciència i lluitar per canviar el model econòmic", ha conclòs.