"Anem tard, però avancem". Així ha valorat el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, la identitat digital posada en marxa pel Consell per la República. En un tuit publicat aquest diumenge, Canadell ha recuperat algunes idees que va deixar escrites fa més d'un any sobre el paper que tindrà l'entitat liderada pel president Puigdemont en el procés d'independència.

Joan Canadell va assegurar que la missió que definia el Consell era "fer efectiu el mandat de l'1-O i fer efectiva la República proclamada el 27-O". "És la primera pedra de l’Estat Català i farà tot allò que no es pot fer des de la Generalitat, encara que es torni a aplicar el 155", va assegurar.

En aquest sentit, Canadell va apuntar algunes de les tasques del Consell com el "reconeixement internacional, el reconeixement jurídic davant dels tribunals internacionals, la difusió cultural i el coneixement i els estudis".

En l'àmbit polític, Canadell va apostar per "ILP's que permetin fer efectiva la República, el procés constituent, des del qual el Consell per la República exercirà d'Assemblea constituent i una nova fase de mobilitzacions, sempre d'acord amb la No-violència".

És en aquest punt on Canadell ja va parlar de la "eRepública, un espai que aporta eines digitals per facilitar la participació dels ciutadans". L'empresari català va enumerar diverses coses com "la identitat digital, via app, que ens permetrà relacionar-nos amb l'administració, votacions electròniques (que permetran fer consultes)", i finançar-se.

Ara fa un any, Canadell va arribar a posar sobre la taula que la futura aplicació del Consell tingués més d'un milió d'usuaris i que s'acabés votant una hipotètica Constitució catalana. Segurament per aquest motiu Canadell ha afirmat avui: "Anem tard, però avancem".