El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, diu que manté la "confiança" en la decisió del jutge alemany, després que la fiscalia de Schleswig-Holstein hagi admès aquest dimarts la petició d'extradició del jutge Pablo Llarena per a Carles Puigdemont per presumptes delictes de rebel·lió i malversació. "Estem en la línia d'allò que era previsible que passés... però poden passar dies abans que es resolgui la causa", ha recordat Campuzano sobre la durada del procés.

Així mateix, el portaveu demòcrata ha insisitit a desacreditar la versió de Llarena sobre la violència del full de ruta sobiranista.  "Entre els fets a Catalunya i la construcció de Llarena hi ha un enorme abisme, perquè si allò que fonamenta el delicte de rebel·lió és la violència, al nostre entendre no n'hi va haver. Un dels ponents de la redacció de l'article del Codi Penal –el socialista López Garrido– també ho creu així, creu que no és aplicable a la situació", ha recordat Campuzano als passadissos del Congrés.

El portaveu d'ERC, Joan Tardà, al seu torn, també ha considerat "previsible" la versió de la fiscalia, i ha acusat que hi ha una "campanya propagandística" sobre els Comitès de Defensa de la República, pels quals la fiscalia de la Audiència Nacional també ha anunciat que obriria diligències. L'objectiu és investigar si cometen un delicte de rebel·lió en les accions com aixecar barreres de peatge, o bloquejar carreteres, en tant que això podria suposar una forma de "subvertir l'ordre constitucional".