El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, ha avisat aquest dimecres al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que girar el discurs cap a la dreta és "un enorme error" que "pagarà". Campuzano ha lamentat el to del discurs de Sánchez sobre Catalunya al Congrés dels Diputats i ha assegurat que podria ser un discurs de la presidenta andalusa en funcions, Susana Díaz, o d'altres parts conservadores del PSOE. 

En aquest sentit, el diputat català ha lamentat que el president espanyol no reconegui la legitimitat dels independentistes i que vengui que "més de dos milions de catalans estan enganyats, són ximples i estan manipulats". També ha recordat que el caràcter del sobiranisme català és "cívic, pacífic i democràtic" i ha defensat que si Sánchez no sap això és que no coneix Catalunya, en referència a l'última polèmica sobre la via eslovena. 

"La societat catalana té voluntat de construir un projecte compartit a través d'un referèndum acordat", ha defensat, apel·lant a Sánchez a tornar a l'"esperit de la moció de censura" si vol tenir estabilitat i governar.

Finalment, ha avisat que el 155 i l'amenaça constant en aplicar aquest article és "l'expressió del fracàs d'Espanya" i ha assegurat que "el cost d'Espanya ha pagat per la unitat és la degradació de l'estat de dret". Sobre els presos polítics, Campuzano ha defensat que la seva situació, i en concret dels que fan vaga de fam, hauria de causar "estupor" a la cambra.