El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, ha lamentat la falta de "coratge polític" per part de tothom davant la retirada de la moció pactada pel PDeCAT amb el PSOE per abordar el diàleg entre un govern i l'altre. La moció va ser retirada​ per la direcció del PDeCAT després que el PSOE assegurés que no es parlaria d'autodeterminació i ERC decidís abstenir-se davant els límits imposat pels socialistes.

En declaracions abans del ple del Congrés en què s'hauria d'haver votat aquesta iniciativa, Campuzano ha lamentat que dimecres es va perdre "una oportunitat" per marcar el compromís amb el diàleg i, davant la pregunta de si se sent més distanciat de la direcció del seu partit per la retirada de la iniciativa que ell va defensar, ha constatat: "La política és complicada; sovint no totes les decisions que prenen les comparteixes, però les has d'assumir".

Preguntat sobre si està disposat a continuar com a portaveu al Congrés, Campuzano ha assegurat que "el meu càrrec de portaveu sempre està a disposició del president del partit".