El secretari general de la UGT, Camil Ros, ha assegurat en declaracions a El Nacional, que a hores d'ara ja es pot dir que l'aturada de país és "un èxit".

El líder sindical ha destacat que el seguiment és molt important, especialment a les ciutats i a l'administració pública, però també en moltes empreses que elles mateixes han decidit sumar-s'hi perquè la gent anés a les mobilitzacions. "Aquest era l'objectiu, no era fer una vaga general contra empreses i empresaris, sinó que tots junts féssim un crit per denunciar primer la brutalitat policial de diumenge", ha recordat a les portes de la delegació del Govern espanyol on la UGT ha convocat una concentració per protestar pel paper del delegat, Enric Millo.

Ros ha destacat també la necessitat que la protesta sigui pacífica i cívica per omplir els carrers amb el "màxim respecte a l'opinió de cadascú". "Res no tornarà a ser com ara i tot s'ha de fer amb el màxim respecte a les opinions de cadascú, que és el que no va passar diumenge", ha assegurat.

Que el PP rectifiqui

En declaracions a Rac1, Ros ha confirmat l'èxit de la vaga. "Hem aturat el país", ha sentenciat. Ros ha assegurat que "al·lucina" en sentir el ministre de l'Interior, Ignacio Zoido, cosa que demostra que "és el PP de sempre". Ros demana "forçar el PP a rectificar" amb democràcia per "terra, mar i aire".

El secretari general d'UGT també ha demanat no entrar en provocacions i ha alertat que "tot es pot anar crispant" més del que ho ha estat fins ara.