El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha anunciat "mesures" que no ha detallat per "protegir" els agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil desplegats a Catalunya.

Zoido ha acusat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d'encoratjar l'assetjament i els actes d'odi cap als policies nacionals i guàrdies civils desplegats a Catalunya amb motiu del referèndum suspès pel Tribunal Constitucional.

En una declaració al ministeri després de traslladar al president Mariano Rajoy, aquesta situació d'assetjament, segons les seves paraules, Zoido ha assenyalat que, segons la seva opinió, és "directa conseqüència de les paraules del senyor Puigdemont demanant que guàrdies civils i policies marxessin de Catalunya".

Actes d'"odi" encoratjats pel president català i que "tindran la corresponent resposta jurídica pròpia d'un Estat de dret", ha advertit el ministre.

Agents als hotels

Zoido ha anunciat que ni la Policia ni la Guàrdia Civil abandonaran cap hotel a Catalunya en el qual existeixi un contracte en vigor.

El ministre ha comunicat la decisió acordada en una reunió en el Palau de la Moncloa en la qual ha participat al costat del president del Govern, Mariano Rajoy; a la vicepresidenta de l'Executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, i al ministre de Turisme, Álvaro Nadal.

Zoido havia organitzat prèviament un cim d'urgència de la cúpula d'Interior per estudiar mesures davant la situació d'assetjament que al seu judici estan sofrint els agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil desplegats a Catalunya.

Una d'elles, la negativa a abandonar els hotels en els quals existeixi contracte en vigor després que diversos establiments de Calella (Barcelona) instessin ahir als 500 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil al fet que abandonin les seves instal·lacions.

Mentre, s'ha decidit prorrogar fins al dia 11 d'octubre l'estada en vaixells de policies i guàrdies civils desplegats a Catalunya, que complia demà passat.