El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat en una entrevista a Catalunya Ràdio que, "per ara", l'ús de les mascaretes a les aules i als espais d'esbarjo seguirà sent obligatori durant el proper curs 2021-2022. El conseller no ha descartat que hi hagi canvis en aquest sentit: "Traurem les mascaretes tan aviat com es pugui, però dependrà del que digui el Departament de Salut, del calendari de vacunació i de l'evolució de la pandèmia". 

Sobre altres protocols sanitaris que s'aplicaran, el màxim responsable del Departament d'Educació ha explicat que es mantindran "els grups de convivència" i "la ventilació freqüent de les aules", però que es flexibilitzaran altres mesures. En aquesta línia, ha expressat que "no es faran controls de temperatura" i que, als patis, ja no hi haurà les franges que dividien i separaven l'espai d'esbarjo en diverses zones per evitar el contacte entre els diferents grups bombolla.

L'alumnat es vacunarà als centres educatius

Davant l'anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de vacunar els adolescents d'entre 12 i 16 anys dues setmanes abans de l'inici del nou curs, Josep Gonzàlez-Cambray ha afirmat que "en cas que finalment s'aprovi i es pugui fer, sempre que el calendari de vacunació ho permeti, es posarien les dosis als estudiants als centres educatius". 

Novetats del proper curs educatiu

Respecte al curs 2021-2022, el conseller d'Educació ha destacat que serà "100% presencial" i, en aquest sentit, ha volgut subratllar "la importància d'haver mantingut els centres oberts i de forma segura durant aquest curs". També ha anunciat que el Departament comprarà 250.000 equipaments informàtics més per als estudiants. Cambray ha explicat que, a partir de 3r d'ESO, "ja està cobert" tot el material informàtic necessari i que, durant el curs que ve, es treballarà perquè els cursos restants de l'ESO i els dos darrers de Primària també tinguin completament a la seva disposició aquests dispositius.

En referència a l'increment de matriculacions a la Formació Professional de prop del 20%, per al responsable d'Educació es tracta d'una "magnífica notícia". Complementàriament, Cambray ha asseverat que "tots els centres de formació professional" podran oferir la modalitat dual —que combina la formació entre els centres educatius i les empreses amb un contracte o beca— a partir del curs vinent.

Altres reptes de legislatura

En l'entrevista a Catalunya Ràdio, Josep Gonzàlez-Cambray també ha mantingut el compromís d'aconseguir la gratuïtat de l'ensenyament de 0 a 3 anys al llarg de la legislatura. El conseller d'Educació ha admès que "ara mateix no es pot garantir el seu finançament", però que treballarà per assolir-ho.

Finalment, per a Cambray, el Batxillerat "ha d'anar més enllà de superar un examen" i, per això, ha traslladat que hi haurà "un nou currículum per a 1r de Batxillerat" a partir del curs 2022-2023.

 

Imatge principal: Josep Gonzàlez-Cambray, conseller d'Educació, posant-se la mascareta. ACN.