La presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, ha anunciat a través de Twitter que ha declinat la invitació per assistir dilluns a l'acte del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Liceu. En el missatge, Roca ha traslladat el rebuig de la Cambra davant la “base” de repressió sobre la qual el govern espanyol pretén construir un futur. Tampoc el Govern ni la presidenta del Parlament assistiran a la convocatòria de Sánchez.

En el tuit, la presidenta de la Cambra exposa amb contundència els arguments pels quals declinen la invitació de Sánchez: "No ens 'retrobarem' damunt d'una base de retall de llibertats, antidemocràtica, que no permet votar, reprimeix i empresona", ha assegurat Roca, que ha indicat que la seva missió és "defensar l'empresariat" i que seguirà defensant l'economia declinant la invitació.

TUIT cambra comerç liceu sanchez

Sánchez es queda sol 

Amb aquest missatge, Pedro Sánchez rep una mostra de rebuig més de la llarga llista de convidats que van caient com mosques. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va anunciar ràpidament que no hi aniria, ensumant-se un acte de pura propaganda per part del govern espanyol: "Si Sánchez té una proposta per resoldre el conflicte polític amb Catalunya, el més normal és que abans la traslladi al Govern de la Generalitat i al seu president," van respondre a ElNacional.cat fonts de Presidència.

L’acte tampoc comptarà amb la presència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que va contestar Sánchez per carta: “Soc  especialment  sensible  a  la  vulneració  de  drets  i  llibertats  envers  els  ciutadans catalans que actualment exerceix l’estat espanyol. La prova  més  evident  és  que  el mateix dia en què vostè parlarà de reconciliació, jo acompanyaré una desena d’ex-alts càrrecs de la Generalitat que han estat citats a declarar a la Ciutat de la Justícia.” 

Per la seva banda, l’independentisme de carrer no es quedarà a casa. L’ANC ja ha convocat un acte davant del Liceu a l'hora de l'acte per tal de boicotejar-lo. A l'acte, que serà justament davant del Liceu, hi haurà intervencions, tot i que encara no se sap de qui. Ara bé, en les darreres accions de l'entitat, tant la seva presidenta, Elisenda Paluzie, com el seu vicepresident, David Fernàndez, hi han participat molt activament.

L’acte al Liceu 

El president espanyol vol presentar dilluns 21 de juny la seva mesura de gràcia, davant uns 300 convidats de la societat civil catalana. El títol de l'esdeveniment és Retrobament, un projecte de futur per a tot Espanya. D'aquesta manera, tot indica que els indults podrien ser aprovats dimarts que ve pel Consell de Ministres.

 

Foto principal: el president del govern espanyol, Pedro Sánchez / Europa Press