El PP de Madrid hauria desviat despeses de publicitat en mitjans de comunicació a la Cambra de Comerç de Madrid, el CEIM, i s'haurien beneficiat de despeses electorals pagades per empresaris. Així ho publica avui El Mundo, que explica que l'exgerent dels populars madrilenys Beltrán Gutiérrez hauria amagat un pla a casa seva per finançar il·legalment les eleccions autonòmiques i municipals del 2007 a través de la patronal espanyola.

Les despeses anotades per Gutiérrez s'eleven fins als 860.000 euros (sense IVA) en conceptes de pagaments a Acciona, el Grupo Ortiz i Publibus i va anotar, també, operacions en efectiu d'origen desconegut. Aquestes notes fan referència al "pla de mitjans", que és la inversió publicitària en premsa, i, de fet, un dels documents trobats porta per títol "Total compra de mitjans".

La documentació intervinguda per la Guàrdia Civil s'emmarca en l'operació Púnica, sobre el finançament irregular del PP de Madrid, en què encara queda molta documentació sota secret de sumari.

Caixa B

La setmana passada, ja sortia a la llum que el PP hauria manejat "una comptabilitat B de despeses electorals" en les eleccions autonòmiques del 2007 i 2011 i en les generals del 2008. Així es desprèn d'una interlocutòria secreta del jutge del cas Púnica, Eloy Velasco, centrada en el presumpte finançament il·legal del PP de Madrid.

Això els hauria permès superar de forma sistemàtica "els límits de despesa electoral" sense donar indicis als òrgans de fiscalització del que estava passant. Els diners haurien entrat a la seu de Génova a través del desviament de subvencions de l'Administració i el cobrament de donacions il·legals a canvi de "contractes públics".