El PP hauria manejat "una comptabilitat B de despeses electorals" en les eleccions autonòmiques del 2007 i 2011 i en les generals del 2008. Així es desprèn d'una interlocutòria secreta del jutge del cas Púnica, Eloy Velasco, centrada en el presumpte finançament il·legal del PP de Madrid, i així ho publica avui El Confidencial, que ha tingut accés a l'escrit.

Això els hauria permès superar de forma sistemàtica "els límits de despesa electoral" sense donar indicis als òrgans de fiscalització del que estava passant. Els diners haurien entrat a la seu de Génova a través del desviament de subvencions de l'Administració i el cobrament de donacions il·legals a canvi de "contractes públics".

La Fundació per al Desenvolupament Econòmic de la Comunitat de Madrid, una entitat "sense ànim de lucre" més coneguda com a Fundescam -i creada pel mateix PP regional-, estaria implicada en la trama, ja que hauria estat utilitzada per triangular operacions de comptabilitat paral·lela, així com, segons el jutge, "vehicular els fons destinats a despeses electorals i actuar de pantalla de cobertura de la veritable natura i destinatari dels serveis de campanya".

Per aquesta fundació haurien passat els donatius opacs de constructors i empresaris, però també ajudes públiques del govern autonòmic de Madrid. Era un joc entre el PP nacional i el regional. El govern d'Esperanza Aguirre donava fons a Fundescam per donar suport a falsos programes socials i, després, aquests diners eren transferits a Gènova.