La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, considera que si el judici als polítics independentistes es dilata en el temps, "no seria lògic" allargar la presó preventiva. En una entrevista a La Vanguardia, Calvo assegura que "la presó preventiva està pel que està" i considera que "si s'allarga molt la vista oral", seria "raonable que tinguessin altres mesures diferents". 

"Evidentment no en llibertat, perquè estan sent part important d'un procediment, però si s'allarga tant en el temps com s'està dient, per a l'any que ve o per a després de les eleccions, semblaria raonable que tinguessin altres mesures diferents", considera la vicepresidenta.

 Preguntada per si la llibertat provisional podria ser una mesura adient, Calvo defensa que les mesures les ha de prendre la justícia, tot i que creu que "si s'allarga tant en el temps, potser el jutge es plantegi la mesura que consideri". La vicepresidenta també argumenta que aquesta és una mesura aplicable a tots els presos i que, per exemple, així es va aplicar en el cas de La Manada. 

"Si es retardés molt en el temps seria allargar massa una situació de presó preventiva. I semblaria lògic que el jutge, en l'àmbit de les seves competències i amb total independència, sense pressió de ningú, pogués decidir que estiguessin en altres condicions", conclou.