La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha situat aquest dimecres el discurs del president de la Generalitat Quim Torra i l’actuació del seu Executiu en l’àmbit de les “proclames polítiques”, tot i que no s'ha estat d'advertir que l'Estat ja sap aplicar l'article 155.

Calvo, en una entrevista a RNE, ha assegurat que davant una hipotètica escalada en el procés “tothom ha d’estar tranquil” perquè l’executiu socialista “sap on ha d’estar”: “Som el govern que neix del PSOE que va donar suport a aplicar el 155, i tothom ha d’estar tranquil del coneixement pràctic de saber el límit que no es pot passar, que és incomplir la Constitució”, ha manifestat.

La vicepresidenta també ha demanat a PP i Ciutadans que actuïn amb altura de mires i no utilitzin la situació política a Catalunya amb finalitats partidistes, i ha recordat que el seu executiu va donar suport a l’estratègia del govern de Mariano Rajoy en aquest camp.

Llaços grocs

Calvo també ha censurat la presència de llaços grocs a l’espai públic i ha afirmat que el president Torra i el ministre Marlaska parlaran “de tot” a la Junta de Seguretat, que se celebrarà demà dijous a Barcelona.

La vicepresidenta del govern espanyol ha afirmat que l’aplicació del 155 ja “ha cobert bé l’objectiu de reposar l’ordre constitucional i la legalitat impecable en cadascuna de les situacions”, i ara cal treballar en l’àmbit polític. “Havia faltat l’espai on la política compleix la seva funció, i aquest govern s'ha situat a esgotar les possibilitats d’acords, que és on som i d’on no ens mourem”.

“Nosaltres no hem abaixat la guàrdia sobre els límits en què hem de reaccionar, però no renunciem a parlar perquè som un govern de tots els catalans, els independentistes i els no independentistes”, ha dit. En aquest sentit ha instat Torra a fer el mateix i “atendre una majoria social que no té i que no és independentista”.