La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha amenaçat els Comitès de Defensa de la República (CDR) per l'acció d'aquest diumenge als peatges de diverses autopistes catalanes. "Això tindrà conseqüències", ha dit la també ministra d'Igualtat en una entrevista a Canal Sur Televisión.

"El president de la Generalitat no pot inhibir-se quan passen coses així que provoquen intranquil·litat entre els ciutadans perquè la seva principal obligació a Catalunya com a autoritat de l'Estat és el manteniment de la seguretat i la convivència", ha afegit Calvo. La ministra ha insistit en el tema: "El que va passar ahir és inadmissible".

A més a més, ha considerat que Quim Torra ha encoratjat a seguir una "via sagnant" en relació al plantejament sobre la "via eslovena" per a Catalunya i ha criticat la seva actitud davant dels incidents protagonitzats pels CDR.

Per altra banda, Carmen Calvo ha manifestat que "el normal, el lleial i el constitucional" és que el president de Catalunya tingui una reunió amb el president del govern espanyol amb motiu de la reunió del Consell de Ministres a Barcelona.

Calvo ha manifestat que en la reunió que van mantenir Torra i Sánchez el juliol a la Moncloa, el president català va convidar el cap de l'executiu espanyol a acudir a Catalunya. "Sánchez es va limitar a complir la seva paraula", ha indicat Calvo.

La vicepresidenta ha indicat que Torra és molt lliure de decidir si es vol reunir o no amb Sánchez, però el Consell de Ministres se celebrarà a Barcelona.