Els CDR han fet una nova acció aquest diumenge, quan han obert pràcticament tots els peatges de les autopistes de Catalunya en plena operació tornada, amb una estratègia coordinada que ha mobilitzat centenars d'activistes.

Després de tallar dissabte durant tot el dia l'AP-7 a l'altura de l'Ampolla, aquest diumenge han aixecat els peatges de Martorell, el de l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp), Girona, els túnels de Vallvidrera (Vallès-Barcelonès), la Roca (Vallès Oriental), les Borges Blanques (La Garriga), les Fonts (Vallès Occidental) i Soses (Segrià).

L'acció coordinada arriba just durant l'operació tornada del pont de la Puríssima. Alguns cotxes toquen el clàxon en senyal d'aprovació i els membres dels CDR criden "Llibertat presos polítics".

Els membres del CDR han desmuntat les barreres del peatge i ells mateixos regulen el trànsit per evitar el col·lapse. Les accions s'han fet sense incidents, si bé hi havia vigilància dels Mossos, que no han intervingut.

L'acció, que a començat a quarts de sis de la tarda, s'ha començat a dissoldre al voltant de dos quarts de nou del vespre d'aquest diumenge. 

peatges ap 7 girona cdr el nacional carles palacio

Girona / Carles Palacio

Els CDR van advertir aquesta mateixa setmana que durien a terme més accions. 

Els Mossos s'haurien personat a l'AP-7, al tall de l'Hospitalet de l'Infant. S'hi han costat fins a quatre vehicles de la policia.

A Girona, els CDR també han convocat una concentració a la rotonda de la Nestlé, a la sortida 6B de l'AP-7.