El conseller de Territori, Damià Calvet, ha emmarcat les trobades previstes durant aquest cap de setmana entre els partits independentistes com una via per intentar "trobar la manera de poder donar continuïtat a aquesta legislatura" després que la JEC i el Tribunal Suprem hagin donat per inhabilitat el president Quim Torra.

En una entrevista a Rac1, Calvet ha assegurat que "cap diputat pot deixar de ser-ho sense sentència ferma" i que, per tant, "no ha canviat res" després de la ratificació del Suprem de la decisió de la JEC. "Que impugnin el que considerin oportú, però en el nostre ordenament jurídic el president Torra continua sent diputat", ha defensat.

En aquest sentit, Calvet ha criticat la "doble vara de mesurar" de la JEC. "Per què en un lloc hi ha sancions econòmiques i a altres se'ls intenta inhabilitar per la porta del darrera?", ha dit, en referència a la multa de 500€ que va rebre el president espanyol, Pedro Sánchez, per haver fet una entrevista a la Moncloa durant la campanya electoral.