La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat aquest dijous sancionar el president del Govern, Pedro Sánchez, amb 500 euros per haver fet una entrevista en època preelectoral al palau de La Moncloa, la qual cosa prohibeix la llei.

La Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) no permet, dins de l'esmentada època electoral, l'ús de "mitjans institucionals" per part dels poders públics per a la promoció d'èxits, però Sánchez, a criteri de la Junta, va donar una entrevista amb aquest caire a la seu de la Presidència del Govern abans de la campanya del 10-N.

Per aquesta raó, la Junta va obrir expedient sancionador a Sánchez, i aquest dijous ha decidit sancionar-lo amb 500 euros.

Multa a Celaá

A més a més, la JEC també ha multat a la ministra d'Educació, Isabel Celaá, amb 2.200 euros. Aquesta sanció obeeix al mateix motiu que la multa de Sánchez, efectuar declaracions "electoralistes" a la sala de premsa de Moncloa, després del Consell de Ministres.

No obstant això, la quantia és més alta perquè a la ministra d'Educació i llavors portaveu se li havia advertit pel mateix abans de l'obertura de l'expedient. Com en el seu cas hi ha hagut "reiteració" i com a més s'ha considerat que en tractar-se d'afirmacions és l'única responsable de la infracció, la JEC ha fixat la sanció en 2.200 euros.