El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha carregat aquest dijous contra una "discriminació estructural" de l'Estat amb Catalunya que, segons el seu parer, incideix de forma negativa sobre les finances de la Generalitat. En un fil de Twitter, Calvet ha lamentat que una sèrie de causes perjudiquen les finances del Govern i que van més allà que els pressupostos generals de 2019 no prosperessin: "Patim una disfunció conjuntural, si no una discriminació estructural".

Després d'acusar el govern espanyol de no voler transferir aquest 2019 cap aportació a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), com la part proporcional del seu pressupost prorrogat, no ha criticat que l'Executiu hagi recorregut totes les lleis del Parlament que creaven nous ingressos fiscals.

També atribueix al "problema estructural" les retallades de la despesa pública que van fer l'expresident Artur Mas i l'exconseller Andreu Mas-Colell. "Malgrat que alguns les van voler vestir com a malvades retallades ideològiques, el problema era el mateix", ha dit el conseller, que ha demanat al president en funcions, el socialista Pedro Sánchez, a asseure's a negociar per tirar endavant la seva investidura.

A propòsit del tancament de caixa anunciat per la Conselleria d'Economia de la Generalitat, ha acusat Pedro Sánchez de gesticular, i li retreu una falta de qualsevol "esforç visible" per aconseguir la investidura. "Ni amb els seus possibles socis ideològics (Podemos), ni amb els que volem parlar serenament de solucions polítiques a problemes polítics reals (els injuriats independentistes que, per cert, possibilitem que arribés a president via moció de censura a la qual donem suport)", ha subratllat.

Segons el parer del conseller, sembla que Sánchez vol pactar amb PP i Cs o repetir eleccions: "Nosaltres continuem aquí treballant. En aquest context, i sense saber quins ingressos tindrem de l'Estat". "Uns diners que prèviament hem pagat, eh, que ningú no es cregui que són generoses i magnànimes donacions," subratllen Calvet, que admet el deure d'ajustar la despesa, i deploren que alguns vinculin aquesta mesura amb el fet que els independentistes no faciliten la governabilitat de l'Estat.