"Enteneu ara per què no se n'adonen de res a Espanya?". És la pregunta retòrica que s'ha fet la periodista i col·laboradora d'El Nacional Bea Talegón sobre el vídeo d'un informatiu de la cadena de televisió Cuatro

Talegón comparteix un vídeo en què es pot veure el presentador dels informatius Cuatro assegurant que "la majoria independentista no ha volgut proposar un candidat capaç de ser investit i per això Societat Civil Catalana va convocar la manifestació de diumenge".

A les imatges, després de l'informatiu de la cadena espanyola, apareix Javier Pérez Royo, un catedràtic de Dret Constitucional de la Universidad de Sevilla, que explica que "no és discutible que el senyor Sànchez, que ha estat proposat pel president del Parlament, pugui assistir al debat d'investidura". Pérez Royo subratlla que la presència de Sànchez al Parlament "no es pot impedir jurídicament de cap manera".

Javier Pérez Royo ho indicava al Preguntes freqüents de TV3, en què també informava que qualsevol ciutadà català pot denunciar aquest impediment: "Llarena no només ha vulnerat el dret de sufragi passiu de Jordi Sànchez, també ha vulnerat el dret de sufragi actiu de tots els ciutadans de Catalunya".