La caixa de solidaritat de l'ANC i Òmnium ha recaptat 300.000 euros després de la sentència del Tribunal de Comptes que condemna l'expresident Artur Mas i els consellers del seu Govern Joana Ortega, Francesc Homs i Irene Rigau a pagar quasi cinc milions d'euros per l'organització de la consulta del 9-N, segons han avançat el Punt Avui i Rac1.

Els diners recaptats per les dues entitats socials tenen com a única finalitat pagar les despeses econòmiques derivades de la causa judicial contra l'independentisme, per ajudar als condemnats, en aquest cas Mas i els exconsellers, a pagar les sentències imposades per diversos tribunals espanyols. L'última gran despesa que va afrontar la caixa de solidaritat va ser de dos milions d'euros, per afrontar la fiança que va imposar Pablo Llarena al Govern Puigdemont.

En total, Òmnium i l'ANC han recaptat set milions d'euros per fer front a les despeses de contra el procés i ha pagat quasi sis milions d'euros. Les aportacions a la caixa es fan directament a un compte corrent i estan auditades per tres expresidents del Parlament, Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert.