El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) analitzarà la notícia emesa pel canal de televisió Telecinco sobre el 80è aniversari de 'La nit dels vidres trencats' a l'Alemanya nazi amb imatges d'una manifestació independentista catalana, segons han confirmat fonts oficials del regulador a l'ACN.

En cas que s'arribi a la conclusió que aquesta emissió ha vulnerat la normativa audiovisual, el CAC traslladarà la resolució a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, el regulador que té competència sobre Telecinco i que podria advertir o sancionar la cadena si així ho considerés.

El 9 de novembre de 1938, data més coneguda com 'La nit dels vidres trencats', es considera el punt de partida de l'Holocaust. Durant aquella nit es van produir arreu d'Alemanya esclats de violència en contra de la població jueva, que van acabar amb més de 90 persones assassinades i unes 300 sinagogues cremades.

En la peça que el programa 'Informativos Telecinco' va dedicar a l'efemèride, la cadena va repassar els fets i la commemoració dels mateixos a Alemanya, recollint les paraules de la seva cancellera, Angela Merkel, alertant sobre l'ascens del l'antisemitisme al seu país. A continuació, van mostrar imatges d'arxiu de marxes nazis i d'altres protestes més actuals, entre les quals, hi havia una manifestació a Polònia, un acte del partit l'extrema dreta hongaresa Fidesz i una multitudinària manifestació independentista catalana.