Quant cobra la secretaria d'Estat d'Espanya Global, Irene Lozano? I l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau? Quant es gasta en dietes la líder de Ciutadans, Inés Arrimdas? I el líder del PSC, Miquel Iceta?

Newtral, la start-up que dirigeix la periodista Ana Pastor, ha posat en marxa una eina de transparència que pretén donar resposta a totes aquestes preguntes. Només cal posar-hi el nom de la persona en qüestió i hi apareix el sou mensual i també el brut anual. Per si aquesta informació no fos prou, el portal també permet saber quant es gasta en dietes. 

D'aquesta manera, es pot saber fàcilment quin és el sou que percep la líder d'Espanya Global Irene Lozano o l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

sou irene lozano españa global newtral

sou ada colau ajuntament de barcelona

Així, també es pot esbrinar quant es gasten, per exemple, Inés Arrimadas o Miquel Iceta en dietes, o quins complements salarials tenen.

inés arrimadas ciutadans sou

miquel iceta sou newtral

En una informació que publica La Sexta, s'exposa que els líders més buscats han estat els dels grans partits. Pablo Iglesias es troba en el primer lloc, gairebé un 10% dels que han entrat al portal n'han buscat el sou. També el segueix de ben a prop el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. 

pablo iglesias sou podemos newtral

pedro sanchez gobierno españa sou newtral

En tercer lloc s'hi troba el líder del PP, Pablo Casado, i el de Ciutadans, Albert Rivera. 

pablo casado sou newtral

albert rivera sou

El rànquing d'alcaldes, però, l'encapçala Manuel Carmena, seguida de Francisco Javier Esquembre, l'alcalde de Villena. 

mannuela carmena newtral sou

francisco javier esquembre menor