El Govern ha dedicat de nou un clamorós buit al rei Felip VI en la seva visita per inaugurar la Fira Gastech. El representant de màxim nivell que la Generalitat ha enviat a la inauguració ha estat el director general d'Energia, Pere Palacín. L'Executiu ja va deixar clar el juny que no tornaria a participar en actes organitzats per la Casa Reial.

Tampoc no hi ha anat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ni cap representant de l'Ajuntament, però sí Núria Marín, l'alcaldessa de l'Hospitalet, ciutat on hi ha el recinte.

La màxima representant política que ha rebut el Monarca ha estat la delegada del Govern, Teresa Cunillera. Acompanyava el Rei la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera.

La delegada, l'alcaldessa de l'Hospitalet, el president de la Fira, Josep Lluís Bonet, i el president de la Cambra, Miquel Valls, s'han encarregat de rebre Felip VI en arribar al recinte, acompanyats dels dos responsables de Gastech.

L'arribada del Monarca tampoc no ha provocat especial expectació a la sala on s'ha fet la inauguració, que estava mig buida i a la qual ha protagonitzat una discreta i silenciosa entrada.

Inauguració Fira Gastech Barcelona 2018   Sergi Alcàzar

La sala on ha tingut lloc la inauguració, ben buida. Foto: Sergi Alcàzar

El Govern ja va comunicar el juny que no participaria en actes convocats per la Casa Reial ni convidaria el Monarca als actes que organitzés, en protesta per la resposta de Felip VI davant la repressió policial de l'1-O.

El president, Quim Torra, va coincidir per primer cop amb el Rei a la inauguració dels Jocs Mediterranis i va aprofitar aquell acte per lliurar-li informació sobre la repressió policial. Ningú del Govern no va participar al lliurament dels premis Princesa de Girona que es va organitzar poc després.