La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, creu que la trucada telefònica d'aquest dimarts entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, obre una "nova etapa" pel compromís del líder del PSOE que sigui "la legislatura del diàleg".

En una entrevista a RNE, la també portaveu del Govern ha subratllat la importància de la "bona voluntat" de Sánchez i el fet que reconegui que hi ha un "conflicte polític". Budó no ha volgut avançar escenaris i ha dit que primer s'ha de produir la reunió entre presidents que, segons ha dit, Sánchez es va comprometre a mantenir "al més aviat possible després de la investidura". Tot i així, Budó ha avisat que "no pot quedar tot en una reunió entre presidents".

Preguntada per si Torra assistirà a la conferència de presidents de comunitats autònomes, Budó ha dit que encara no s'ha pres la decisió perquè no han rebut la invitació formal, però, de totes maneres, ha volgut remarcar que el compromís de Sánchez amb Torra és una reunió entre presidents i no en el marc d'una conferència de presidents autonòmics.

Segons Budó, primer s'ha de fer aquesta primera reunió entre presidents i després ja es veurà el format de les reunions posteriors per seguir treballant. "No pot quedar tot en una reunió entre presidents", ha subratllat.

Pel que fa a la convocatòria de Tsunami Democràtic coincidint amb el Barça-Madrid d'aquest vespre, la portaveu del Govern ha dit que "la seguretat estarà garantida" amb un reforç dels Mossos d'Esquadra i el suport de la Guàrdia Urbana de Barcelona. "La voluntat és que els que desitgin manifestar-se ho puguin fer i que sigui compatible amb les persones que vulguin accedir al camp", ha conclòs.