La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, nega que amb Esquerra s'hagin trencat les relacions i aposta per un nou govern independentista: "Unes noves eleccions donaran una majoria independentista i serà president la força que encapçali la majoria". En una entrevista a Ràdio 4, Budó defineix la situació actual amb el seu soci de govern com una necessitat "d'entendre's des de les estratègies diferenciades que hi ha en aquests moments de dificultat" i conclou: "No hi ha un trencament amb Esquerra, hi ha un distanciament".

En aquestes diferències també hi ha la desobediència. El president del Parlament, Roger Torrent, va afirmar en una entrevista a RAC1 la setmana passada que "no hi ha una majoria a l’independentisme preparada per a una estratègia de desobediència i que, en tot cas, hauria de respondre a un mateix pla". I avui, la consellera Budó respon tot el contrari: "Que l'independentisme no esta disposat a desobeir? Jo no ho tinc clar".

Com ja ho han lamentat d'altres membres del govern, Budó també assegura que s'hauria d'haver evitat "l'escena de la setmana passada" i considera que la millor opció hagués estat suspendre el ple del Parlament "que la Mesa i el president Torrent no van permetre". I sobre el desenllaç de Torra com a diputat conclou: "Imagini's que el suprem dicta que no s'ha d'inhabilitar el president, tots els drets li hauran set manllevats per una administració que no té competències. Aquesta setmana, el president Torra presentarà el recurs de cassació al TSJC".

Més enllà de les relacions amb els republicans, la consellera és clara és amb el PSC dels qui descarta qualsevol pacte al Parlament i ho diferencia del que Junts per Catalunya i el socialistes van tancar a la Diputació de Barcelona: "S'ha de separar l'autonomia local del govern d'aquest país, un pacte amb el PSC és del tot improbable". Pel que fa al diàleg amb el govern de Pedro Sánchez, ho defineix com "una trobada entre dos presidents" prèvia a establir la mesa de negociació i Budó reclama "poder parlar de tot i amb garanties".

En clau electoral, Meritxell Budó afirma que ara mateix "no hi ha un candidat de Junts per Catalunya" tot i que li agradaria que fos Carles Puigdemont ja que "és el president legítim, m'agradaria que estigués a la llista i reparar el dany que se li va fer". Cal recordar que Puigdemont va renunciar formalment a la seva eventual reelecció anteriorment com a president de la Generalitat i va deixar la seva acta de diputat al Parlament. Un pas indispensable per poder ser eurodiputat al Parlament Europeu.