La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha obert la porta a aplicar des de l'inici del pont del desembre, és a dir a partir del dia 5, les mesures del segon tram del pla de reobertura de les activitats suspeses per la Covid-19. Així ho ha dit en una entrevista a Ràdio 4 i La 2.

Això implicaria que si les dades epidemiològiques acompanyen, durant tot el pont es podria sortir del municipi i permetre la mobilitat dins de la comarca on es viu. "Podem ajustar-ho. És important parlar amb els sectors i veure si és millor aplicar el segon tram de mesures a partir del 5 per agafar tot el pont o el dia 7, ja ho veurem", ha afegit.

D'altra banda, ha considerat que les farmàcies estan "perfectament preparades" per fer tests, ja que els farmacèutics són personal sanitari.

El Govern, disposat a ajustar el calendari

Segons el pla presentat pel Govern, si les dades epidemiològiques ho permeten, s'aplicarien les mesures del segon tram a partir de dilluns 7 de desembre, enmig del pont. Davant d'aquesta situació, Budó ha mostrat la disposició de l'executiu d'ajustar el calendari parlant amb els sectors. En aquest segon tram està previst també ampliar al 50% l'aforament a l'interior de bars i restaurants.

La consellera ha defensat que les farmàcies poden fer tests i que s'ha de veure "de quina manera i quin tipus de tests". En aquest sentit, ha apuntat que si una persona té símptomes de Covid-19 probablement haurà d'anar a un centre de salut i que a les farmàcies hi haurà d'anat potser "un altre tipus de públic".

Budó ha dit que aquesta qüestió s'està parlant amb els sectors afectats i ha conclòs que les farmàcies serien "una bona solució tenint en compte que a gairebé cada poble n'hi ha una".

Crítiques a l'ajuntament de Barcelona

La portaveu del Govern també ha criticat l'Ajuntament de Barcelona pel fet que no parla, segons ha dit, de la "deixadesa" del govern espanyol. "El govern de Barcelona està governant a l'estat espanyol. Avui s'acaba el termini per pagar el primer tram d'impostos i no hi ha cap moratòria de pagament ni suspensió per als negocis que han vist afectada la seva activitat", ha lamentat per després afegir que li agradaria que l'Ajuntament de Barcelona demanés al govern de l'Estat que s'aturi aquesta situació.

La missa del Gall

La portaveu del Govern també ha plantejat que la missa del Gall d'aquest Nadal se celebri "més d'hora", i no a la mitjanit, per adaptar-se a les restriccions. "No seran un Nadal ni un Cap d'Any com els que hem viscut fins ara", de manera que "potser caldrà modificar els horaris" de certes celebracions.