"Alguns partits com Ciutadans s'han nodrit gràcies al procés". Aquesta ha estat la resposta de la flamant portaveu i consellera de Presidència del Govern, Meritxell Budó, quan, en una entrevista a Catalunya Ràdio, se li ha preguntat per la polèmica amb els llaços grocs i la JEC. Budó està convençuda que "hi ha partits polítics que prefereixen tapar un debat amb un altre abans que fer front a la realitat".

La consellera ha aprofitat per transmetre un missatge de tranquil·litat i confiança amb el Govern indicant que "governa i pren decisions perquè el país tiri endavant".

Els pressupostos

Sobre la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat, la portaveu ha explicat com actuarà el Govern a partir d'ara: "El president Torra està a punt de presentar un pla de contingència per tirar endavant accions malgrat la pròrroga dels pressupostos".

Meritxell Budó ha exposat que el Departament d'Economia està fent reunions bilaterals amb la resta de conselleries perquè Torra pugui posar en marxa aquestes accions de Govern.

D'altra banda, Budó ha volgut deixar molt clar que, tot i la recent petició de la CUP de convocar eleccions al Parlament, "el Govern té la voluntat de continuar governant. Quan hi hagi sentència del judici hi haurà una reacció, però no serà necessàriament una convocatòria d'eleccions". "Per ara les eleccions no estan damunt la taula", ha subratllat la consellera.

Finalment, després d'un informe del Tribunal de Comptes a què va tenir accés l'ABC que assegurava que la Generalitat va gastar 421 milions d'euros en acció exterior entre els anys 2011 i 2017, Budó ha posat de manifest que "totes les accions que s'han dut a terme en matèria d'exteriors són legals". És més, la consellera ha demanat que es mesuri "quin ha estat el retorn de la inversió d'aquests milions al nostre país".