El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha qualificat el líder de Cs, Albert Rivera, de "poc demòcrata" en acusar-lo de dirigir una "conselleria política" i de fer servir el seu departament en termes polítics.

En una entrevista de TV3, Buch ha afirmat: "S'ha de ser molt poc demòcrata per dir que des d'un govern elegit democràticament no es pot fer política".

Ha recordat que a les comissaries dels Mossos d'Esquadra no hi ha cap simbologia política i ha ressaltat que Rivera també fa política cada dia i que "ha de ser un intolerant quan diu que un conseller no pot fer política".

Ha assegurat que els Mossos són una "policia democràtica" que no persegueix ningú pel que pensa o representa, i en preguntar-li si seguiran identificant persones que retiren llaços, ha indicat que identificaran qualsevol persona que generi una preocupació o perill, en les seves paraules.

Respecte al reforç d'agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil de cara a la Diada, Buch ha reiterat que ho agraeix --"Perquè en aquest país som educats"-- però que no cal perquè els Mossos podran afrontar el dispositiu de seguretat i solucionaran qualsevol problema dins de les seves competències.