El conseller d'Interior, Miquel Buch, està "convençut" que s'arxivarà la seva investigació per l'1-O per desobediència quan presidia l'Associació Catalana de Municipis (ACM) perquè "enviar un correu no pot ser un delicte penal". Buch, que ha estat citat el 6 de novembre pel TSJC amb Neus Lloveras, expresident de l'AMI, per promoure el referèndum entre els alcaldes, està "tranquil" per la feina feta, segons ha declarat el mateix conseller aquest dijous a la tarda.

"Enviar un correu electrònic on no insultava ningú ni demanava que ningú fes res estrany, tan sols posar locals a disposició, no pot ser constitutiu d'un delicte", ha defensat Buch aquest dijous. La investigació deriva de la querella per desobediència que la fiscalia va presentar al setembre de l'any passat i es tramita al TSJC perquè Buch, com a conseller, és aforat.

Protestes cavant les seus d'ERC i PDeCAT

Sobre la convocatòria que els CDRs han fet per divendres al vespre davant de diverses seus d'ERC i PDeCAT d'arreu del país, Buch ha afirmat que es pot "estar la mar de tranquils" si és una convocatòria "normal, com ha passat fins als darrers anys".

En canvi, el conseller apunta que els problemes amb les protestes arriben quan apareixen "gent amb la cara tapada que vol provocar aldarulls i van a cometre actes violents contra agents dels Mossos o gent que pensa diferent". "Aquí és quan la policia ha d'actuar", ha defensat.

L'endemà de comparèixer a la comissió parlamentària d'Interior per l'actuació dels Mossos, Buch ha defensat de nou davant dels mitjans el dispositiu, que va ser "ajustat", davant les concentracions del 29-S i de l'1-O. En la mateixa línia ha insistit que l'actitud no va ser "pacífica", sinó "violenta" i ha limitat aquesta manera d'actuar a "una minoria".