El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat avui que "comencen a veure la llum" després de la reunió de la Junta Seguretat amb el ministre d'Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska. La trobada va acabar amb diversos acords, com l'entrada dels Mossos al Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme , i el conseller ho ha celebrat i ha agraït la coordinació entre els dos executius.

En una entrevista aquest divendres al matí a Catalunya Ràdio, Buch s'ha mostrat satisfet, però ha advertit que el Govern seguirà ferm en la seva línia. Respecte a la polèmica sobre la neutralitat de l'espai públic, especialment pel que fa als llaços grocs, el conseller ha reivindicat que es tracta d'una actuació que és competència dels Mossos d'Esquadra, ja que es tracta de seguretat ciutadana.

Pel que fa a l'enviament per part del Ministeri d'Interior de 600 efectius de les unitats d'intervenció policial, els antiavalots de la policia espanyola, la setmana prèvia a la celebració de la Diada i l'anunci de mobilitzacions independentistes a la tardor, Buch ha assegurat que no caldran. "Hem fet manifestacions immenses en aquest país i sempre ha imperat el pacifisme. Per tant, agraïm el gest del govern espanyol però no caldrà", ha sentenciat.

En aquest sentit, el conseller ha explicat que considera que a la reunió amb Grande-Marlaska va quedar clar que aquests agents no podrien intervenir en matèria de seguretat ciutadana i ordre públic, ja que és competència exclusiva dels Mossos. "Si no és així, ho denunciarem", ha advertit.