El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha insistit en la seva "plena confiança" en el cos de Mossos d'Esquadra després del dispositiu d'aquest cap de setmana. Així, Buch ha defensat que els Mossos "tenen un nivell d'autocrítica gegantí" s'ha predisposat a ''ser el primer de plegar'' si el cos el ''defrauda". 

En una entrevista a Rac1, Buch ha avisat que hi pot haver "més episodis de desordres públics les properes setmanes" i ha considerat que seria una irresponsabilitat dir que el període de protestes s'ha acabat. Així, no ha descartat cap escenari pel que fa l'evolució de la resposta a la sentència del procés i ha assegurat que l'únic objectiu dels Mossos d'Esquadra és garantir els drets de tots i totes. 

Sobre el desplegament policial i l'actuació dels Mossos durant les mobilitzacions, el conseller ha defensat que els agents, com a policia democràtica, actuen com a policia integral i policia judicial i no com a policia política. En aquest sentit, ha insistit que la revisió d'imatges segueix oberta i que si hi ha hagut "comportaments desproporcionats", el mateix cos dels Mossos té un protocol intern per corregir-los.

Buch també ha deixat clar que no dimitirà com a conseller d'Interior. Ara bé, ha llençat pilotes fora en el cas que i tornin a oferir el càrrec en properes legislatures. "Dimitir seria una irresponsabilitat gravíssima en un moment tan complicat, amb milers de catalans manifestant-se per protestar per una sentència injusta", ha apuntat. A més, ha assegurat que la majoria de membres del govern li han mostrat suport explícit i el president de la Generalitat, Quim Torra, mai li ha demanat la dimissió.

El conseller ha respost les declaracions del seu homòleg espanyol, el ministre Marlaska comparant la situació a Catalunya amb la violència al País Basc. Buch les ha titllat d'oportunisme polític i creu que “és lamentable comparar un procés que va portar més de 800 persones mortes amb el que ha passat a Catalunya”.

Els Mossos no investiguen Tsunami Democràtic

El cos dels Mossos d'Esquadra no investiguen qui hi ha darrere del Tsunami Democràtic, o com a mínim, el conseller d'Interior no en té constància com ha assegurat en la mateixa entrevista. Ha insistit així que la feina dels Mossos no és fer investigacions polítiques.

En contra del canvi de data del clàssic

El conseller d’Interior ha dit que no està d’acord amb la decisió de suspendre el Barça-Madrid, perquè ni ho va demanar el Barça ni la seva conselleria va alertar que no pogués garantir la seguretat. Segons el conseller, la decisió respon a la voluntat d'aprofundir la teoria que a Catalunya hi ha un problema de desordre públic i ha apuntat al "passat conegut per tots" del president de la Lliga, Javier Tebas.