La culpa és del mitjà que va publicar l’entrevista. Així ha sortit del pas el ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, després que aquest diumenge La Razón publiqués una entrevista amb ell on deia que la violència a Catalunya era “de major impacte” que al País Basc. “Ha estat qüestió d’un titular que no era l’adequat, induïa a l’error”, ha justificat l'exjutge d'origen basc. Ha recordat que el mateix diari va modificar-lo en la seva pàgina web.

marlaska la razon portada

En una entrevista aquest dilluns a SER Catalunya, el ministre de l’Interior ha volgut explicar què volia dir amb aquella comparació: “Els agents de l’autoritat han referit que, dins la seva dilatada experiència, mai no s’havien enfrontat amb persones que exercissin la violència contra ells de forma tan determinant”. També ha confirmat que ha iniciat els tràmits per condecorar els agents que avui actuen a Catalunya: “Tots aquests agents són l’avantguarda de la societat catalana i espanyola”.

En aquest context, Marlaska ha reclamat “anar molt més enllà del titular”. Davant la retòrica de la dreta, el titular d’Interior ha insistit que “a Catalunya aquests dies, als carrers, ens trobem amb un problema d’ordre públic”. Un problema d’ordre públic “estrictament”, ha reiterat.