Després de més de 10 anys com alcalde de Premià de Mar (Maresme), Miquel Buch, ha formalitzat aquest dimecres al ple municipal la seva renúncia formal al càrrec.

Com ja va explicar a finals de novembre, Buch ha recordat que deixa l'alcaldia per "convenciment i coherència" amb sí mateix en considerar que els batlles haurien de governar com a màxim dues legislatures de cinc anys. Visiblement emocionat, l'encara president de l'AMI, càrrec que també deixarà el pròxim mes de gener, Buch ha reivindicat la feina feta en aquests 10 anys i ha destacat que ha intentat governar "pensant com un ciutadà més" i "intentant ser una bona persona".

En vista al 21-D, el fins avui alcalde de Premià de Mar, que hi concorre com a número 22 de la llista de JxCat, ha reconegut que li faria "molta il·lusió" ser escollit diputat, però que si no ho aconsegueix "sortirà al carrer a buscar feina com un ciutadà més". EL successor de Buch, l'encara primer tinent d'alcalde Miquel Àngel Méndez, serà nomenat alcalde en un ple extraordinari aquest pròxim dissabte.

Buch ha anunciat aquesta setmana que no seguiria l'activitat de campanya per raons de salut.