El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha afirmat aquest dijous que està en contra de fer una llista d'imams a Catalunya perquè suposaria "criminalitzar les persones en funció de la seva religió". Les declaracions arriben el dia abans de l'aniversari commemoratiu pels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost del 2017.

En una entrevista avui al programa El Matí de Catalunya Ràdio, el conseller Buch s'ha mostrat favorable a tenir totes les eines per investigar els imams que tenen permís per treballar al país, però s'ha oposat a crear llistes. "Som una terra d'acollida i ho volem continuar sent". Buch és partidari de treballar per erradicar la radicalització treballant conjuntament amb la comunitat musulmana a Catalunya. "Volem explicar la nostra cultura i compartir-la", ha conclòs.

Pel que fa a l'organització de l'acte commemoratiu del 17-A, Buch ha dit que la Generalitat s'hi va incorporar quan va poder. "Ho ha organitzat l'Ajuntament de Barcelona, perquè les institucions de la Generalitat van estar manllevades". En aquest sentit ha apuntat que pot arribar a compartir que les víctimes dels atemptats s'hagin sentit soles. A causa de la situació política el Govern no va aparèixer fins "al 2 de juny; vam arribar tard". 

Respecte a com ha de ser la cerimònia de divendres, el conseller ha reiterat que ha de ser un dia de record a les víctimes i d'homenatge als serveis públics. Per aquest motiu s'ha volgut apartar de la polèmica sobre la presència del monarca espanyol, com també de les peticions de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium de no impulsar expressions polítiques durant l'esdeveniment. "Qualsevol debat polític i situació estranya han de quedar al marge". Precisament per la presència del rei Felip VI a Barcelona, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, va anunciar la setmana passada que no aniria a l'acte. Forn també ha expressat el seu malestar amb el fet que el Govern empresonat, i especialment el conseller d'Interior durant els fets Joaquim Forn, no puguin anar als actes.