"En aquest país no es permetrà la violència de cap tipus", ha alertat aquest dimecres el conseller d'Interior, Miquel Buch, en una entrevista al programa Els Matins de TV3. El conseller fa referència als nombrosos atacs unionistes patits als carrers i places de Catalunya les darreres setmanes, com l'atac violent per part d'un policia espanyol al fotoperiodista Jordi Borràs o l'envestida amb un cotxe a tota velocitat de creus grogues a la plaça central de Vic.  

El conseller Buch ha explicat que el Govern no tolerarà els atacs i que no hi haurà "impunitat" a la violència. La feina de la conselleria és la "investigació policial" dels atacs ultres i a posar-los en mans de la "justícia". Buch ha remarcat la feina que s'està fent per combatre els comportaments "feixistes", que, segons les dades, han "anat baixant". Malgrat això, mentre n'hi hagi una sola agressió, la conselleria continuaran treballant en aquest sentit, en un país democràtic i lliure no hi ha lloc per aquestes agressions, ha assegurat.

Presència a l'Europol

Sobre la suspensió de sous als diputats, per la decisió del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena declarant la rebel·lia dels processats a l'exili, Buch ha anunciat que confia que se solucioni el problema de la "manera més ràpida possible" i que el Parlament i la Mesa estan treballant per fer-ho possible. 

miquel buch efe

El conseller d'Interior, Miquel Buch / EFE

Els problemes sobre el finançament dels Bombers s'estan "solucionant". "Hem activat el procés burocràtic per començar les inversions als Bombers", ha comentat el conseller que ha denunciat avui la situació que s'han trobat després de la "factura que deixa el 155" al cos. Sobre la Junta de Seguretat, Buch ha apuntat: "Volem estar a l'Europol, no renunciarem al fet que es compleixin els compromisos".